Här kommer ett tips från författaren Helena Berggren som skrivit böckerna om Molly & Sixten. Den senaste delen i serien heter Molly & Sixtens vårtermin och passar bra som en högläsningsbok för NPF-familjer om livet hemma och i skolan.

Detta är del tre i serien om Molly & Sixten och beskriver barnens upplevelser och utmaningar i skolvardagen. Det blir utvecklingssamtal, operabesök och vikarier. Idrottslektion, skolsköterska och konflikter och samtal kring lek och vänskap.

Boken är baserad på verkliga händelser i författarens egen familj och manar till samtal och reflektion, skratt och förståelse.

Böckerna om Molly & Sixten är skrivna till mina egna barn, för att kunna se på situationer både utifrån och inifrån. De har varit uppskattade både av familjer, släktingar, lärare och barn“, säger Helena Berggren.

Helena har skänkt tre böcker till Attention Lunds boklotteri som kommer att hållas på årsmötet på söndag den 3 mars 2024! Lycka till!

Boken kan annars beställas i nätbokhandeln.

Del ett: Molly & Sixten börjar skolan

Del två: Molly & Sixtens jullov

Del tre: Molly & Sixtens vårtermin